Doopkring 11 november van start

Voor alle ouders die in de afgelopen 2-3 jaar een kindje hebben laten dopen start op woensdag 11 november een nieuwe doopkring.

Doop en strijd
Door de doop worden we ingedoopt in het Lichaam van Christus en zijn we eigendom van de gekruisigde en opgestane Heer en Redder, Jezus. Ouders mogen hun kind(eren) in en vanuit die waarheid opvoeden. De ervaring leert dat dat strijd oplevert, geestelijke strijd. De samenleving waarin wij leven ademt zelfbeschikking, zelfstandigheid en het belang van eigen innerlijke kracht. En ons eigen hart wil er ook niet zomaar aan geloven dat we beter af zijn bij Jezus Christus. Daar weet je als gelovige ouders zelf ook van.

Hoe belangrijk is het dan om elkaar als (gelovige) ouders te steunen bij de opvoeding van de kinderen! Aan de hand van speciaal daarvoor ontwikkelde boekjes komen allerlei onderwerpen aan bod. Samen sta je sterker.

Praktisch
Doopouders hebben (als het goed is) een uitnodiging ontvangen voor de eerste bijeenkomst. Die is in De Hoven op woensdag 11 november. Aanvang is 20.00 uur en vanaf 19.45 uur is er koffie en thee. Een tweede avond staat gepland op woensdag 17 februari 2021. In overleg met de groep wordt dan besproken in welke frequentie de kring verder kan gaan. De avond wordt geleid door onze dominee en kerkelijk werker.

In verband met de voorbereidingen en de coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan door een mailtje of appje te sturen naar Rick van Elk (fjmvanelk@gmail.com, 06-23404735). Ook als je onverhoopt geen uitnodiging hebt gezien, ben je welkom om aan te melden.