Even voorstellen!

Beste gemeente,

‘Heer wat een voorrecht om in liefde te gaan! Schouder aan schouder in Uw wijngaard te staan.’

Zoals u en jij al hebt gelezen in de kerkbode ben ik per 1 oktober 2021 begonnen als kerkelijk werker in Ameide-Tienhoven. In dit stukje zal ik mezelf even kort voorstellen. Ik ben André van Ittersum; 28 jaar jong en woon op dit moment in het Gelderse Ede. In deze stad kwam ik terecht door mijn tweede studie. Ik ben geboren in IJsselmuiden (Overijssel) en ben na veel ‘studie-omleidingen’ in Zwolle HBO Theologie gaan studeren. Nadat ik deze studie afgerond heb ben ik verder gaan studeren in Ede voor de opleiding Godsdienstleraar, zodat ik ook in de onderbouwklassen op het voortgezet onderwijs godsdienstles kan geven. Ik kijk terug op hele mooie studiejaren. Waarin ik uiteindelijk ook helemaal op mijn plaats terecht ben gekomen! Inmiddels ben ik alweer enkele jaren werkzaam als kerkelijk werker. Ik ben begonnen als catecheet/toeruster in de Hervormde gemeente van Overberg en daarna ben ik in de Hervormde gemeente van Veenendaal gaan werken als kerkelijk werker. Met veel vreugde en plezier heb ik beide plaatsen mogen werken! Vooral het werken in de breedte van de gemeente (van jong tot oud) heb ik als erg waardevol ervaren! In het bijzonder vond ik de contacten met jongvolwassenen heel bijzonder. In Hervormd Veenendaal heb ik verschillende activiteiten voor jongvolwassenen opgezet, zogenoemde Studentmeetings, omdat er voor deze doelgroep weinig activiteiten beschikbaar waren in de gemeente. De intensieve contacten en banden die daaruit ontstonden tussen jongvolwassenen onderling en tussen mij en de jongvolwassenen heb ik als een sterke bemoediging voor de kerk en mijzelf ervaren. Sinds vorig jaar september werk ik daarnaast ook als studentenwerker bij IFES in Arnhem-Nijmegen. Waar ik het studentenpastoraat (koffiemomenten op universiteiten en hogescholen) vormgeef en gezamenlijk met studenten missionaire en diaconale project opzet in deze steden. Verschillende keren per maand ga ik dan ook naar Arnhem en Nijmegen toe om lezingen en kringen voor de verschillende studentenverenigingen te leiden. (Vraag me ook gerust in gesprek met mij wat deze baan precies inhoudt). Deze baan zal ik ook blijven combineren met mijn werk als kerkelijk werker in Ameide-Tienhoven. Ik zie erna uit om u en jou binnenkort te ontmoeten! Om met elkaar schouder aan schouder in Zijn Wijngaard te staan en in het voetspoor van Zijn liefde te gaan!

Hartelijke groet, André