Situatie Jemima

Tijdens eerste kerstdag was de collecte bestemd voor Jemima. Op deze pagina is meer te vinden over deze organisatie: https://www.pkn-ameide-tienhoven.nl/jemima/Hieronder leest u het laatste nieuws rondom de huidige situatie in Israel.

De situatie in Beit Jala/Bethlehem is gelukkig nog steeds relatief veilig, het leven verloopt in het algemeen normaal. De economische situatie is voor de meeste inwoners van de Westelijke Jordaanoever natuurlijk wel erg verslechterd door de oorlog. De medewerkers van Jemima zijn nog steeds gemotiveerd om de beste zorg te blijven verlenen. We zijn erg dankbaar hiervoor.

Op sommige dagen is er een staking en op vrijdagen is het niet veilig voor transport.

·       Het operationele werk en de zorgverlening vinden gewoon doorgang;

·       De dagopvang in gebouw Eber werkt normaal, behalve op vrijdag;

·       Ambulante begeleiding in Bethlehem werkt normaal, alleen niet als er problemen op de weg zijn of als er wordt gestaakt;

·       Ambulante begeleiding Jouret Shamha is gesloten omdat de wegen erg moeilijk en onveilig zijn;

·       Ambulante begeleiding Hindaza (Ebiat) werkt normaal, met uitzondering van stakingsdagen.

General manager Lana heeft voorzorgsmaatregelen getroffen en noodplannen opgesteld, maar soms moet er ter plekke geïmproviseerd worden. Lana heeft een speciale cursus met een psycholoog voorbereid voor alle werknemers in Jemima om hen te helpen hun gevoelens te uiten, hoe ze in deze tijd met de bewoners moeten omgaan en hoe ze met dit soort situaties moeten omgaan. De sfeer onder de medewerkers is goed en ze zijn gemotiveerd om de beste zorg te blijven verlenen. Alle kinderen en volwassen bewoners zijn gezond en verkeren in goede zorg.