Lichtweek: hoe doet u mee?

Deze week start de week van Licht. Ik geloof in Ameide, dat is de naam die we naar buiten toe gebruiken als Evangelisatiecommissie, heeft hiervoor huis aan huis een flyer verspreid in onze dorpen.

Of je nu gelooft, of kerst viert, dit initiatief is toegankelijk voor iedereen. Ameide en Tienhoven worden in het licht gezet. Dat is mooi!

En we denken dat we tegelijk de kans krijgen om te vertellen wie het Licht van de wereld is en welke Hoop Hij brengt in uw en ons leven.

Al snel hebben de Oranjevereniging, de Actio, de kerken en de school hun medewerking toegezegd. Vanwege de lockdown moest AFK helaas afzeggen en Sing for Joy doet op gepaste afstand mee. Op social media worden al volop berichten geplaatst. En er is een doorgeeflicht wat van huishouden naar huishouden gaat.

Het is dus een breed gedragen initiatief. Maar wat zou het mooi zijn als we als gemeente hier een extra dimensie aan kunnen geven om hierin ook zichtbaar te zijn.

We willen u daarom vragen

  • Wie kunt u of kun jij in deze Lichtweek iets vertellen over Jezus die Vrede brengt met zijn komst? Bid ervoor en kijk wie er op uw of jouw pad komt.
  • Kunt u deze lichtweek een aantal mensen een kaartje sturen en vertellen dat u juist in deze lichtweek voor hem of haar bidt?
  • Of kunt u het Licht praktisch doorgeven door iemand een handje te helpen, op te passen of te koken? Of breng iemand een taart of cake met een kaartje waarop u vertelt over de Lichtweek en wat Jezus voor u betekent?
  • Er zijn vast meer ideeen te bedenken. Stel in de appgroep van je bijbelkring of in de kerkelijke commissie waar je actief bent elkaar de vraag: wat kunnen wij doen om een extra dimensie toe te voegen aan deze lichtweek? Overleg er digitaal eens over met elkaar en kom samen tot iets moois en een manier die bij u past.

Gezegende dagen vol Licht toegewenst!

De Evangelisatiecommissie / Ik geloof in Ameide