NOODHULPACTIE voor de aardbeving in Syrië en Turkije gestart

De diaconie heeft per direct een NOODHULPACTIE voor de aardbeving in Syrië en Turkije gestart. Hiervoor zal op DV zondag 19 februari worden gecollecteerd.

Zware aardbevingen in Syrië en Turkije eisen duizenden levens. Tienduizenden mensen zijn gewond, de ravage is enorm. ZOA is al jaren in Syrië aanwezig en biedt samen met het Christelijk Noodhulpcluster noodhulp aan de slachtoffers.

De impact van de aardbeving is groot, juist in Syrië. Door oorlogen is het land al jarenlang in crisis. Miljoenen Syriërs zijn ontheemd. Door de aardbevingen is de crisis nog veel groter geworden. ZOA-landendirecteur Marjanne van Vliet in Syrië vertelt: “De mensen hier hadden al heel hard hulp nodig. De huidige aardbevingen geven een extra, dramatische dimensie aan de situatie. En het is ook nog eens bitterkoud!”

Onze medewerkers zijn al aanwezig in het getroffen gebied en staan klaar om de hulp op te schalen. Zo kunnen we zo snel mogelijk de juiste noodhulp verlenen samen met onze lokale partners. Bijvoorbeeld voedsel, onderdak, winterhulp, water en sanitaire voorzieningen.
Helpen u en jij mee?
Voor meer informatie zie de website van de kerk: https://www.zoa.nl/noodhulpsyrie

U en jij kunt ook een bijdrage overmaken naar de rekening van de diaconie NL10 RABO 0301 9013 17 o.v.v Noodhulpactie aardbeving Syrië en Turkije.